3 handige producten voor in de tuin

21 augustus 2019

Ben jij een van die Nederlanders die een tuin heeft? Dan weet je dat je ook regelmatig aan het werk moet in de tuin. Het meest onmisbare gereedschap zijn je handen, de term ‘groene vingers’ is er niet voor niets. Maar naast je handen is er nog veel meer materiaal op de markt om te gebruiken voor je tuin. Goed tuingereedschap is de basis van een tuin in topvorm. Maar welke producten mogen nou echt niet ontbreken om van je tuin dat idyllische plekje te maken dat je in je hoofd hebt? Of het nou gaat om tuinaanleg of tuinonderhoud, een aantal materialen is voor elke tuinier belangrijk om te hebben. Schaf je grote, dure apparaten aan, dan kan het trouwens slim zijn je verzekeringen nog eens na te lopen, bijvoorbeeld de inboedelverzekering. Voor een inboedelverzekering beveilig je je huis optimaal, maar dek je het risico af van onverlaten die er toch met jouw spullen vandoor gaan. De belangrijkste tuinproducten staan hier voor je op een rijtje.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Tuinhandschoenen

Misschien wel het allerbelangrijkste in de tuin zijn tuinhandschoenen. Hoewel sommige mensen denken dat je tuinhandschoenen gebruikt omdat je bang bent vies te worden, zit er meer logica achter het gebruik van goede handschoenen. Ze bieden je bescherming tegen wondjes van doorns en scherpe takken. En ook al weet je het misschien zelf niet, sommige planten in je tuin zijn giftig en dus zijn tuinhandschoenen ook daarvoor een goede bescherming. Ben je zwanger, dan moet je helemaal uitkijken met tuinieren zonder handschoenen. Je kunt stoffen aan je handen krijgen die giftig zijn voor jou en je ongeboren vrucht en dat kan in alle tuinen gebeuren, doordat katten en ongedierte diverse ziekten met zich mee kunnen brengen

2. Gazonmaaier

Heb je de tuin groot genoeg om ook een stukje gazon aan te leggen, dan is een gazonmaaier ook onmisbaar. Hoe rommelig je tuin soms ook is, door het gazon te maaien ziet alles er gelijk een stuk strakker uit. Een gazon moet je op tijd bemesten en soms voorzien van kalk. Ook sproeien is soms prettig wanneer er een lange periode van droogte is. Maar het allerbelangrijkste blijft toch de gazonmaaier. Gras is behoorlijk sterk, door het regelmatig te maaien zorg je voor een mooie, dichte grasmat en hou je eventueel onkruid zo kort dat het uiteindelijk niet meer terug zal komen in het gras.

3. Tuinslang

Een tuinslang is onmisbaar in elke tuin. Of je nou een paar potten met planten hebt staan of de gelukkige eigenaar bent van een weelderige tuin, water is van levensbelang voor alles dat leeft. Let er bij aanschaf van planten op hoeveel water ze nodig hebben. Sommige planten hebben dagelijks water nodig, ander doen het goed op een minimale hoeveelheid. Zorg dat je aan de behoefte van elke plant voldoet om alles mooi in bloei en lekker gezond te houden.

Haal deze producten snel in huis en ga lekker aan de slag in je tuin. Geniet ervan en maak er iets moois van!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *