4 belangrijke eigenschappen bij de aanschaf van een smartphone

Vrouw met smartphone
Share

1. Hoeveel telefoongeheugen heb ik nodig?

Allereerst moet je jezelf afvragen waarvoor jij je smartphone gaat gebruiken.

  • Is dit voor het downloaden van een paar apps, video’s en het maken van een paar honderd foto’s? Dan heb je genoeg aan 16 GB.
  • Heb jij honderden foto’s en video’s maar ook veel apps op je telefoon? Dan adviseer ik je 32 GB.
  • Voor de gebruiker die dagelijks meerdere spelletjes speelt, vele apps erop wilt hebben en tot duizend foto’s en video’s wilt bewaren op zijn/haar smartphone, dan is het raadzaam om 64 GB te gebruiken.

Een groot voordeel van een Samsung telefoon is dat deze uit te breiden is qua geheugen. Dit in tegenstelling tot de iPhone! Dus heb je te weinig geheugen en een Samsung telefoon? Dan is dit probleem met een  geheugenkaartje zo opgelost.

2. Megapixels camera

De camera is het tweede punt waar je naar kijkt. Wellicht denk je; hoe meer megapixel, hoe beter mijn foto. Maar dat is helaas niet waar. Megapixel heeft namelijk te maken met de grootte van de foto en de hoogte van het detail. Aan 5 of 8 megapixels heb je in principe al genoeg om een goede foto te maken.

3. Wat is een goede processorsnelheid?

De processorsnelheid geeft aan hoe snel hij berekeningen, aansturingen en taken verwerkt per seconde. Hoe hoger dit getal, hoe sneller je smartphone is. Maar ook dit is niet altijd 100 procent waar. Het ligt ook nog aan het type en merk. Het kan zo zijn dat twee verschillende merken met beide 1 GHz, dat merk X tóch sneller is dan merk Y. Meestal is een processorsnelheid voor smartphone goed als het boven 1 GHz is. Bij laptops ligt dit getal hoger, bijvoorbeeld 4 GHz. De snelheid wordt uitgedrukt in Mhz (Megahertz) of GHz (Gigahertz).

4. Werkgeheugen

De processor heeft een goed werkgeheugen nodig om goed te kunnen functioneren. Werkgeheugen mag dus zeker niet onderschat worden. Het zorgt ervoor dat apps, internetgeheugen en andere gegevens op een snelle manier blijven functioneren, hierdoor kun je multitasken. Als je een nieuwe smartphone koopt, zorg dan dat hij minstens 2 GB heeft. Intensieve gebruikers, die hun smartphone voor zakelijke doeleinden gebruiken, hebben vaak 3 GB of 4 GB nodig. Te veel werkgeheugen is geldverspilling en kost je alleen maar ruimte. Toch heeft een iPhone genoeg aan 1 GB. Klinkt best tegenstrijdig, dat komt doordat iPhones anders zijn opgebouwd dan Android smartphones.

Zo, nu je weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van een smartphone, is het tijd om er eentje aan te schaffen. Heeft dit artikel je geholpen bij de keuze van een goede smartphone? Laat het mij dan weten door een reactie achter te laten! PS. vergeet dit artikel niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel: