4 vloeren vergelijken; welke type past het best bij jouw woonstijl?

vloeren vergelijken
Share

Als je net een nieuw huis hebt gekocht of je jouw oude vloer gewoon zat bent is het tijd om een nieuwe vloer uit te zoeken. Er zijn allerlei soorten vloeren en niet elke vloer past in elk interieur. Heb je geen idee welke vloer bij jouw woonstijl past? In dit artikel vergelijken we vloeren en leggen we uit bij welke woonstijl een vloer past.

Vloer 1: De gietvloer

Een moderne vloer die je tegenwoordig vaak ziet is de gietvloer. Hierbij wordt een vloeibare stof in de vloer gegoten, dit kan beton zijn, maar ook kunststof zoals epoxy. Hierdoor krijg je een mooi egaal oppervlak, waardoor het er heel ‘clean’ uitziet. Dit past uitstekend bij een moderne, minimalistische en/of industriële woonstijl. In een ander interieur zal het er namelijk al snel kil of juist ongepast uitzien, hoeveel kleedjes en tierelantijntjes je er ook bij gebruikt.

Vloer 2: De houten vloer

Het is een beetje een dooddoener, maar de houten vloer past eigenlijk in ieder interieur. Dit komt omdat je er alle kanten mee op kunt. Een lichte houten vloer die weinig bewerkt is past mooi bij een romantische of landelijke woonstijl. In die stijl is het ook mooi om een vloer helemaal wit te verven, houd er hierbij wel rekening mee dat dit meer onderhoud vergt. Een donkere eiken vloer lakken en in eventueel een bijzonder patroon leggen past juist weer heel erg bij de mid century modern woonstijl

Vloer 3: Vloertegels

Tegels door het hele huis klinkt nogal kil en koud, maar kan juist heel praktisch zijn. Vloertegels zijn tegenwoordig te verkrijgen in allerlei verschillende soorten, zo zijn er tegels die precies op een houten vloer lijken. Daarom passen vloertegels ook wel bij alle woonstijlen. Tegels zijn voornamelijk praktisch omdat ze niet zo kwetsbaar zijn als een houten vloer, handig als je kinderen hebt of gewoon wilt dat je jarenlang kunt genieten van je vloer. 

Vloer 4: Natuursteen

Natuursteen staat prachtig bij een moderne en warme woonstijl. Natuursteen geeft een heel andere uitstraling aan een kamer, heel natuurlijk en warm en zou daarom niet passen bij een ‘koude’ woonstijl, zoals minimalistisch. Ook natuursteen kun je in allerlei prachtige kleuren krijgen, dus er is altijd wel iets wat bij jouw kleurenpallet past. Het praktische aan natuursteen is dat je er heel eenvoudig vloerverwarming onder kunt leggen, en dat het ook nog eens de warmte extra lang vasthoudt. Dit kan trouwens wel nadelig zijn tijdens hete zomers.

Beoordeel dit artikel: