5 apparaten die draadloos opladen op kantoor mogelijk maken

mobiele apparaten draadloos opladen
Share

Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen is zo simpel als de omschrijving eigenlijk weergeeft. Diverse telefoons, zoals iPhone 8 (en nieuwere versies), Samsung Galaxy S6 (en nieuwere versies) en de Asus Nexus 7 hebben de mogelijkheid tot draadloos opladen. Een draadloze oplader past mooi binnen de kantoor inrichting voor een stijlvolle en luxe uitstraling. Omdat de mobiele apparaten via elektromagnetische velden opladen, komt er vrijwel geen kabelwerk bij kijken. Let wel op dat de apparaten tijdens het opladen niet gebruikt kunnen worden.

1. Ikea Nordmärke

Is er iets dat Ikea niet heeft? Een draadloze oplader in ieder geval wel! De Ikea Nordmärke is erg stijlvol met een wit oplaadstation omringd met hout. Het oplaadstation kan door wel vier telefoons tegelijkertijd gebruikt worden, omdat er ook een usb poort op zit. De oplader werkt alleen met Qi gecertificeerde apparaten.

2. Samsung wireless charger stand AFC

De tweede draadloze oplader in de lijst is een zeer moderne fast charging lader. Het uiterlijk is modern, glanzend en heeft een glasachtige look. Deze oplader ondersteunt fast charging apparaten en is daardoor dus zeer handig op kantoor. Zo kun je snel een laptop opladen voordat je een meeting ingaat of tussen afspraken door je telefoon volledig opladen. Het fijne aan deze oplader is dat hij, door middel van een LED lampje, aangeeft wanneer je smartphone volledig is opgeladen.

3. XOOMZ Katoenen oplader

De oplader van XOOMZ heeft een uniek uiterlijk en is door zijn katoenen buitenkant tijdloos en geschikt voor ieder kantoor. Daarnaast is dit een zeer duurzaam ontwerp en heeft hij een minimaal stand-by vermogen.

4. Belkin boost up Qi oplader

Belkin is een zeer bekende vervanger van de originele Apple opladers. Hoewel Amac deze opladers ook online en in store verkoopt. De naam mag dan wel niet Apple zijn, maar de werkwijze en kwaliteit zijn hetzelfde waardoor Belkin beschouwd wordt als Apple product.De Belkin boost up kan diverse telefoons snel opladen. Daarnaast bevat het een anti slip ‘matje’ zodat jouw telefoon veilig en stevig blijft liggen. Let wel op: de lichtnet adapter is niet inbegrepen! Deze zal je los of in pakketvorm moeten mee bestellen.

5. Mophie oplaadstation

Tot slot behoort ook het Mophie oplaadstation in de lijst. Ook deze behuizing bevat een antislipmateriaal en wordt geleverd inclusief lichtnetadapter. Je laadt je apparaten snel en veilig op met de 7,5 watt oplader. De Mophie heeft een standaard doch professioneel uiterlijk voor op ieder kantoor.

Kortom: er zijn veel mogelijkheden om apparaten draadloos op te laden. Heb je een ouder model telefoon of tablet? Dan kan je hier eenvoudig een universele micro Qi draadloze ontvanger voor kopen. Zo kan ieder apparaat opgeladen worden op kantoor, zonder diverse kabels nodig te hebben. Let wel op dat draadloos opladen nooit helemaal draadloos is, omdat het oplaadstation via een stekker stroom moet trekken. Dit geldt voor alle draadloze opladers. Een stopcontact is met de techniek van nu, nog niet weg te denken.

Beoordeel dit artikel: