5 voordelen van het uitbesteden van je appartementencomplex beheer

Share

Ieder appartementencomplex heeft een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze zorgt voor het beheer en het onderhoud van een bepaald gebouw en bestaat uit eigenaren van de appartementen. Het is echter ook mogelijk om een externe partij het gebouw te laten beheren. Zo’n extern bestuur zorgt voor het beheer en het onderhoud van het gebouw. Wij vertellen je welke voordelen het heeft om het beheer van je appartementencomplex uit te besteden aan een externe partij. 

Uitbesteden van het beheer 

Er zitten een hoop voordelen verbonden aan het uitbesteden van het beheer over je appartementencomplex. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat je zelf niet meer om hoeft te kijken naar het beheer en het onderhoud van het appartementencomplex. Twijfel je nog over het uitbesteden van het beheer en onderhoud? Lees in dit artikel nog meer over de voordelen, zodat je uiteindelijk makkelijk een keuze maakt. 

1. Krijg financiële zekerheid 

Een externe partij zorgt onder andere voor het financiële beheer van het gebouw. Dit geeft veel zekerheid op korte en op lange termijn. Een externe partij zal namelijk nooit te veel geld uitgeven aan onnodige dingen die sommige bewoners zich misschien niet kunnen permitteren. VvE beheer weet precies hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud. Nooit te veel en nooit te weinig. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Daarnaast hoef je zelf niet om te kijken naar factureringen en houd je ook geen betalingen in de gaten. 

2. Profiteer van deskundigheid 

Wanneer je het beheer aan een externe partij overdraagt, profiteer je ook direct van meer deskundigheid. Het technisch onderhoud wordt door professionele mensen gedaan, maar ook het opstellen van bepaalde documenten doen zij. Denk bijvoorbeeld aan een financiële planning. Daarnaast vertelt een VvE beheerder jou ook wat voor verzekeringen je nodig hebt.

3. VvE beheer heeft juridische kennis 

VvE beheer heeft veel onderlinge relaties met andere VvE leden en met VvE leden van derden. Een VvE beheerder heeft vaak veel juridische kennis met betrekking tot deze relaties. Mocht je in conflict raken, dan is het erg handig om iemand in het beheer te hebben die deze kennis heeft. Ook biedt VvE beheer rechtsbescherming van minderheidsbelangen binnen de Vereniging van Eigenaren. 

4. Alles goed vastleggen 

Het bestuur van een VvE moet eens in de zoveel tijd vergaderen. Een goede VvE beheerder zorgt ervoor dat zo’n vergadering perfect verloopt. Zo regelt hij een goede vergaderruimte en legt hij de vergadering vast door bijvoorbeeld notulen bij te houden. Zo gaat het niveau van de vergaderingen omhoog en bespaar je ook nog tijd. 

5. Vermijd conflicten 

Het laatste voordeel van het inschakelen van een VvE beheerder is dat je hiermee gemakkelijk conflicten vermijdt. Er ontstaan namelijk nog wel eens conflicten tussen bewoners over bijvoorbeeld betalingen. Wanneer een derde de financiën beheert, zal dit veel minder snel voorkomen. 

Er zijn dus een hoop voordelen aan het uitbesteden van het beheer van je appartementencomplex aan een derde partij. Wij hopen dat deze voordelen de keuze voor het nemen van zo’n beheer makkelijker maakt. Door heel het land kun je je VvE beheer uitbesteden. Zo zijn er VvE diensten in Arnhem, in Amersfoort, en in nog veel meer plaatsen.

Beoordeel dit artikel: