Zo vind je auto-onderdelen voor een goede prijs

Auto-onderdelen vergelijken
Share

Het onderhoud van je auto is nu eenmaal duur. Maar als er geheel onverwachts iets kapotgaat aan jouw auto of bus, dan wil je dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk vervangen. Als je een beetje handig bent en van klussen houdt, dan is het is natuurlijk een stuk voordeliger voor de portemonnee om dit zelf te doen. Het enige wat het je kost is tijd en de materialen. Maar waar haal je deze goedkope auto-onderdelen nu vandaan? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Het ene onderdeel slijt nu eenmaal sneller dan het andere. Denk bijvoorbeeld aan je remschijven, remblokken, filters, ruitenwissers, bougies, accu’s en motorolie. Maar soms heb je ook wel eens behoefte aan nieuwe accessoires zoals een stevige fietsendrager, nieuwe automatten, verlichting of stoelbekleding. Gelukkig hoeven deze auto-onderdelen helemaal niet duur te zijn.

Tweedehands auto-onderdelen

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan goedkope auto-onderdelen te komen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een vakgarage gaan om bepaalde onderdelen daar te bestellen. Deze kosten echter vaak veel meer dan onderdelen die op een zogeheten aftermarket of op een tweedehands site verkocht worden. Deze onderdelen zijn vaak gewoon van goede kwaliteit en het scheelt je een hoop geld. Naast tweedehands onderdelen kun je natuurlijk ook kiezen voor merkloze onderdelen. Die zijn ook een stuk goedkoper!

Auto-onderdelen van de sloop

Je kunt ook altijd nog voor auto-onderdelen kiezen van de sloop. Ga op zoek naar een autosloperij in de buurt en vraag of zij het onderdeel wat jij zoekt daar nog hebben liggen. Autosloperijen demonteren oude auto’s voordat ze gesloopt worden, zodat onderdelen die nog goed functioneren een nieuw leven kunnen krijgen. Deze auto-onderdelen zijn vaak niet zo duur en zijn daarom een goede optie wanneer jij een onderdeel voor jouw auto nodig hebt. Soms heeft de autosloperij niet precies waar jij naar op zoek bent, maar je kunt hen wel vragen om contact op te nemen wanneer zij het onderdeel wel weer voor je klaar hebben liggen.

Online speuren en vergelijken

Als je toch liever naar auto-onderdelen zoekt vanaf je bank, dan kun je online oneindig speuren en vergelijken. Het internet is vaak onze beste vriend en alles is hier wel te vinden: van koplampen tot een roetfilter. Er bestaan een paar goede websites waar je online auto-onderdelen met elkaar kunt vergelijken en vervolgens ook kunt kopen. Op sommige sites heb je bovendien de mogelijkheid om je eigen kenteken in te vullen, zodat je vervolgens op een lijst uitkomt waar allerlei onderdelen te vinden zijn die speciaal voor jouw type auto gemaakt zijn. Dan weet je zeker dat de auto-onderdelen in jouw auto passen. Vergelijk de onderdelen ook op prijs en kwaliteit, schaf ze aan en monteer ze daarna direct in jouw auto.

Beoordeel dit artikel: