Badkamer schilderen of renoveren? 3 afwegingen op een rij

badkamer
Share

Is je huidige badkamer niet meer naar wens? Dan kun je erover nadenken om deze op te knappen of compleet te laten verbouwen. Bij een badkamer renovatie komt nogal wat kijken. Zo neemt dit meer tijd in beslag dan het schilderen van de badkamer en zijn ook de kosten hoger. Als jij nieuw sanitair wilt, is een renovatie echter de meest geschikte oplossing. Laat jij de badkamer schilderen of renoveren voor een hernieuwde uitstraling? Wij zetten 3 afwegingen op een rij.

Goedkoop de badkamer vernieuwen

Schilderen is een uitstekende low-budget manier om de badkamer een totaal andere uitstraling te geven. Kies jij voor een fleurige kleur op de tegels of ga je juist voor een strakke badkamer in zwart en wit? Met een kwalitatieve waterbestendige verf kun je zelf de badkamer een make-over geven. Ook kun je kiezen voor wandbekleding zoals wandtegels of mozaïek om de badkamer wat extra’s te geven. 

Hoeveel tijd om te klussen in de badkamer

Als je krap in je tijd zit, kan het verstandig zijn om de badkamer eerst te schilderen voordat je eventueel alsnog besluit tot een badkamer renovatie. De badkamer renoveren kost namelijk al snel veel tijd, zeker als het nodig is om de leidingen te vernieuwen of te verplaatsen. Het grote voordeel is wel dat je de indeling van de badkamer naar eigen wens kunt bepalen. Afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert of uit laat voeren, is de kans groot dat je een aantal dagen geen gebruik kunt maken van de douche, het ligbad of je toilet. Als je al het werk uitbesteed kun je een planning opvragen aan de klusser(s) zodat je weet met welke tijdsduur je rekening dient te houden. Badkamer verbouwen in 1 dag is doorgaans ook een optie wanneer je de badkamer wilt verbouwen naar een levensloopbestendige badkamer.

Verduurzamen van de badkamer

Wanneer je niet alleen een andere look wilt voor de badkamer maar de badkamer ook wilt verduurzamen is een badkamer renovatie een uitstekende keuze. Zo kun je de badkamer energiezuiniger maken door een grijswatersysteem te installeren, een waterbesparende douchekop te plaatsen of een goed ventilatiesysteem te laten installeren. Wist je dat een nieuwe badkamer ook beter schoon te houden is? Op het moment dat jouw oude badkamer mankementen vertoont als scheuren in de tegels of een wc-pot met aangetast glazuur, is het niet eenvoudig om dit schoon te krijgen. Na een badkamer renovatie heb je dit probleem niet meer en krijg je de tegels eenvoudig grondig schoon.

Beoordeel dit artikel: