Een bestelbus zakelijk of normaal verzekeren? Bekijk de verschillen

zakelijke bestelauto verzekering
Share

Privégebruik van je bestelauto

Een bestelauto verzekeren vraagt eerst om nadenken over de manier waarop je de bestelauto gaat gebruiken. Want als je de auto voor privégebruik nodig hebt zal je geen zakelijke verzekering af kunnen sluiten. Over het algemeen kun je het als volgt zien. Gebruik je de bestelbus om naar je werk te rijden (woon-werkverkeer) dan valt dat onder privégebruik van je auto. Ook als je de auto een enkele keer voor zakelijke doeleinden gebruikt is dat nog steeds zo.

Zakelijk gebruik van je bestelauto

Je kunt gemakkelijk online een autoverzekering afsluiten, ook een zakelijke. Dat doe je alleen als je daadwerkelijk kunt spreken van zakelijk gebruik van je bestelauto. Dat is ook erg belangrijk, want in dat geval geeft een particuliere verzekering je niet de juiste dekking. Heel vervelend als er daadwerkelijk iets gebeurt. Je kunt aan de volgende zaken denken bij zakelijk gebruik van je auto: goederenvervoer, koeriersdiensten, betaald personenvervoer, een rijschool, een garage of een leasebedrijf.

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Allereerst is een zakelijke autoverzekering vaak duurder dan een particuliere autoverzekering. Die sluit je dus alleen af als je ook daadwerkelijk iets hebt aan de zakelijke autoverzekering. Die variant is duurder omdat er zakelijk vaak meer kilometers worden gereden. Daarnaast kan het zo zijn dat er sprake is van wisselende bestuurders, waar bij een zakelijke autoverzekering rekening wordt gehouden. Verder kun je ervoor kiezen om btw te rekenen. Hierdoor betaal je dan een lagere premie omdat er bij eventuele schade ook exclusief btw wordt uitbetaald.

Er zijn dus bepaalde voordelen die komen kijken bij een zakelijke autoverzekering, maar daar heb je alleen wat aan als je jouw bestelbus daadwerkelijk gebruikt voor zakelijke doeleinden. Bedenk dus van tevoren goed wat je gaat doen met jouw bestelbus en laat je goed informeren over de verschillende verzekeringen en de voor- en nadelen hiervan. Heb je een duidelijk beeld, dan kun je een goede keuze maken!

Beoordeel dit artikel: