4 punten voor studenten bij het kopen van een laptop

9 januari 2018

Een laptop is vaak een grote investering als je student bent. Dan wil je natuurlijk niet binnen twee jaar een nieuwe moeten kopen omdat hij niet voldoet aan je verwachtingen. Ook moet je laptop bestand zijn tegen de documenten of programma’s van je opleiding. Kan er bijvoorbeeld Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint op worden gedownload? Tegenwoordig zijn er zoveel laptops op de markt dat je misschien niet goed meer weet waar je nu op moet letten als student. Vandaar dat Vergelijk Wizard alles op een rijtje zet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een goedkope laptop.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Een snelle laptop

Als je de laptop openklapt dan wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Vooral als de docent al gelijk begint met belangrijke aantekeningen. Als je zorgt voor een laptop die beschikt over een SSD-schijf dan is je laptop binnen 15 seconden opgestart. Verder is het belangrijk om naar de processorsnelheid te kijken. Zorg ervoor dat je een laptop aanschaft die beschikt over een Intel Core i3 of hoger. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt internetten over het web en naar meerdere programma’s kunt overschakelen binnen een hoge snelheid. Het maakt het multitasking mogelijk. Hoeveel je echt nodig hebt voor je studie, ligt eraan waar je de laptop allemaal voor nodig hebt. Hieronder op een rijtje welke processorsnelheid bij jou het beste past.

  • Intel Core i3 geschikt voor studie, zakelijk & onderweg
  • Intel Core i5 geschikt als je met fotobewerkingsprogramma werkt
  • Intel Core i7 als je met zware bestanden moet werken zoals video’s en gaming (in combinatie met 16 GB)

2. Een laptop die makkelijk is mee te nemen

Het tweede puntje waar je op moet letten is het gewicht van je laptop. Een goede laptop betekent niet automatisch dat hij zwaarder moet zijn. Als je voor je studie op en neer moet reizen, zit je er niet op te wachten om naast je boeken ook nog eens een laptop van 3 kilo te dragen. Daarom raden wij je aan om een laptop te kiezen die niet zwaarder is dan 2 kg.

3. Het is bestand tegen je programma’s

Over het algemeen hebben studenten genoeg aan een RAM-geheugen van 8 GB en 128 GB SSD. Het maken van documenten, PowerPoint en het bewerken van foto’s gaat hierop gemakkelijk als je een processor van Intel Core i3 of Intel Core i5 hebt. Maar als je voor je opleiding met zware bestanden zoals het bewerken van video’s moet werken dan is een hoger RAM-geheugen in combinatie met een hoger processor aan te raden. Kijk dan voor een RAM-geheugen 16 GB.

4. Een laptop dat de hele dag meegaat

Naast een lichte laptop is het fijn als je laptop een hele schooldag mee kan. Zorg er daarom voor dat je een laptop koopt die minstens 8 uur draadloos meegaat zonder accu.

Ter conclusie, als je een laptop gaat kopen dan moet je op de volgende punten letten:

  • Een processor die beschikt over Intel Core i3 of hoger
  • Beschikt over een SSD-schijf
  • Lichter is dan 2 kg
  • RAM-geheugen van 8 GB
  • Minstens 8 uur zonder accu meegaat
  • Laptop voor zwaardere bestanden is Intel Core i7 met 16 GB aan te raden

Vind jij dit artikel interessant? Geef je mening hieronder of op social media en vergeet het niet te delen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *