Creditcards vergelijken: waar moet je op letten?

creditcard vergelijken
Share

Misschien overweeg je om binnenkort een creditcard aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een kortingsactie. Een van de manieren om tot een keuze te komen is door creditcards met elkaar te vergelijken. Daarbij is het belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Op die manier kies je voor een creditcardmaatschappij die echt bij jouw wensen past. Ook kan een weloverwogen keuze soms betaalproblemen in het buitenland voorkomen. Waar moet je goed op letten bij het vergelijken van creditcards?

1 .Verdiep je in het bestedingslimiet

Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen creditcards. Om het overzicht te behouden kun je het beste gebruik maken van een vergelijkingswebsite. Als het goed is krijg je daarbij alle voor- en nadelen van producten zoals creditcards, verzekeringen en elektronica overzichtelijk gepresenteerd. Let tijdens het vergelijken op een aantal factoren, zoals de bestedingslimiet en de kosten per jaar. Vind je de bestedingslimiet van een aanbieder te laag? Dan zou je het eventueel kunnen verhogen, maar let op: voor een hogere bestedingslimiet dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je voldoende inkomen, spaargeld en kredietwaardigheid hebben. Hou ook rekening met het feit dat je bij meer bestedingslimiet waarschijnlijk een hoger jaarbedrag zult moeten betalen.

2. Kijk naar de prijs en extra’s van de creditcard

Een creditcard aanschaffen hoeft niet altijd duur te zijn. De totale kosten hangen af van jouw wensen. Wie bijvoorbeeld meer verzekeringen wenst en graag korting wil op luxe extra’s zoals vliegreizen en gratis massages betaalt natuurlijk meer. Hou rekening met je budget en vergelijk de kosten van verschillende creditcard aanbieders met elkaar. Wist je dat de goedkoopste creditcards al verkrijgbaar zijn voor een tientje, terwijl andere aanbieders wel 700 tot 800 euro vragen? Vergelijk daarnaast ook de kosten van het betalen met een creditcard. Ook deze lopen per creditcardmaatschappij sterk uiteen.

3. Onderzoek bij welke aanbieder je het meest voordelig uit bent

Je kunt een creditcard op diverse plekken aanvragen. Een creditcardmaatschappij is het meest gebruikelijk, maar sommige mensen gaan ook naar een bank. Het voordeel daarvan is dat je regelmatig korting krijgt op bijvoorbeeld de verzekering van de bank. Heel soms verstrekt men zelfs een gratis creditcard, maar ga daar niet automatisch van uit. Je kunt het beste de voorwaarden van de bank goed doorlezen. Op die manier voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je goedkoper uit bent dan bij een creditcardmaatschappij. Ben je van plan om over te stappen naar een andere bank? Vergeet dan niet dat je waarschijnlijk een andere creditcard moet nemen.

4. Kijk of de creditcard wereldwijd wordt geaccepteerd

Het voordeel van een creditcard is dat je het wereldwijd kunt gebruiken. Toch wordt niet elke creditcard op iedere plek geaccepteerd. Kijk hier goed naar tijdens het vergelijken van verschillende aanbieders. Over het algemeen worden de bekende creditcards VISA en Mastercard bijna overal ter wereld geaccepteerd. Uit cijfers van International Card Services (ICS) kun je met deze creditcards terecht bij meer dan dertig miljoen verkooppunten. American Express en minder bekende merken worden daarentegen op minder plekken geaccepteerd. Je wilt op een verre bestemming wel gewoon kunnen betalen, dus vergeet niet om dit te onderzoeken tijdens het vergelijken van creditcards!

Beoordeel dit artikel: