Drie soorten opslagruimtes vergelijken

opslagruimtes vergelijken
Share

Self storage: een eigen box waar je altijd in kunt

Dit is de klassieke vorm om je spullen op te slaan, bekend van televisie programma’s als Storage Wars.Bij veel aanbieders kun je bij je persoonlijke opslag tussen 6.00 en 23.00. In overleg en tegen extra betaling is 24-uurstoegang meestal ook mogelijk. Dit betekent ook dat constant mensen langs jouw opslagruimte met dunne deur kunnen lopen. Dat brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste schade in opslagunits ontstaat door die medehuurders. Je weet namelijk nooit wat er in de box naast jou gebeurt.

Daarnaast lijkt constante toegang tot je eigen opslagruimte misschien belangrijk, maar in de praktijk valt dat wel mee. Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de huurders eens per kwartaal een bezoekje brengt aan zijn persoonlijke opslagruimte. Het is dus eigenlijk niet echt nodig om extra te betalen voor toegang, als je daar hoogstwaarschijnlijk nauwelijks gebruik van gaat maken.

Container voor de deur

In plaats van heen en weer te rijden naar de opslag, kun je er ook voor kiezen de unit naar jou toe te laten komen. Er zijn meerdere bedrijven actief die met speciale, mobiele opslagunits werken. Die worden dan bij je voordeur geplaatst, waarna je de spullen er zelf in kunt laden. Sommigen laten de container staan, zodat je de spullen na je verbouwing er weer uit kunt halen. Andere partijen komen de box na een paar uur weer ophalen en vervoeren hem naar een centrale opslaglocatie. Het is natuurlijk handig dat je dan zelf niet heen en weer hoeft. Daar staat dan weer tegenover dat je wel weer ruimte voor je deur moet hebben voor die container. Ook is het overzicht van je spullen vaak niet optimaal. Alles staat immers in één of meerdere containers. Wil je iets terug? Dan wordt die hele container weer voor je deur geplaatst.

SmartStorage

Dit is de nieuwste binnenkomer in het aanbod. SmartStorage ontpopt zich als de cloudopslag voor fysieke spullen en is ontstaan vanuit de gedachte dat tegenwoordig alles digitaal gebeurt. Al onze bestanden staan al “in de cloud”, zodat je er altijd bij kunt en er overzicht van hebt. Dat kan nu dus ook met je fysieke spullen. Via de app geef je aan wat je op wilt slaan, het bedrijf komt de spullen halen en vervoert ze naar een centrale warehouse. Jij houdt overzicht via je persoonlijke account. Heb je iets nodig? Dan geef je dat in je app aan en wordt het thuisbezorgd. Oók als het om één bepaalde doos gaat.

Beoordeel dit artikel: