Deze groene energieleverancier heeft de beste energie-aanbieding voor 2018

Groene energie
Share

Wanneer overstappen energieleverancier?

Wil je binnenkort overstappen van energieleverancier? Dan is het slim om hier goed de tijd voor te nemen om zo onnodige kosten te voorkomen. Ruim zes weken voordat je oude energiecontract verloopt kun je overstappen naar de nieuwe energieleverancier zodat deze gelijk ingaat als de oude verloopt. Aangezien je in de winter veel energie verbruikt en in de zomer nauwelijks is het belangrijk dat je na de zomer gaat oriënteren en net voordat de strenge winter overstapt. Het is dus belangrijk dat je een heel jaar energie hebt verbruikt om te voorkomen dat je te veel betaalt.

Voordelen van overstappen energieleverancier

Het overstappen van een energieleverancier is soms moeilijk. Vaak biedt iedereen zo veel goede aanbiedingen dat het je kan verwarren. Toch is het voordelig om goed te kijken wat de energieleverancier doet aan groene energie, het investeren in duurzaamheid en hoe duur de jaarrekening wordt als je overstapt. Als je het goed doet dan heb je te maken met de volgende voordelen:

  • Welkomskorting: energie-aanbiedingen die bestaan uit exclusieve deals en kortingen
  • Besparing tot honderden euro’s
  • Overstapservice is gratis
  • Geen verschil in energie alleen in de kosten

Energie-aanbiedingen vergelijken

Om deze aanbiedingen te vergelijken is er een vergelijking gemaakt op basis van een huishouden van twee personen die jaarlijks 2950 kWh elektriciteit verbruiken en 1020m3 gas. Verder zijn deze aanbiedingen gebaseerd op de locatie Amsterdam. De prijzen die vermeld worden zijn de geschatte kosten. Een energiemaatschappij kan er voor kiezen om na de inschrijving te kijken naar het energieverbruik van de afgelopen drie jaar en hierdoor met een nieuw kostenplaatje te komen. De kosten en aanbiedingen worden gegeven voor 1 jaar.

1. Duurzame Energie Unie

Duurzame Energie Unie kwam uit als één van de beste energiemaatschappijen als het gaat om duurzaamheid. Vandaar dat het kostenplaatje hoger ligt als bij de rest. Natuurlijk heb je ook te maken met 100% groene energie uit lokale bedrijven. Wil je de lokale omgeving steunen voor een contract van 1 jaar dan betaal je per maand €178,45 inclusief btw. Gemiddeld is dit na 1 jaar €2141,39.

2. Pure Energie

Pure Energie kwam ook eruit als 100% groene energie en bij het afsluiten van een jaarcontract betaal je €110,13 per maand dat op jaarbasis €1321,54 per jaar is.

3. Qurrent

Bij Qurrent ontvang je een welkomskorting! Bij het afsluiten van een driejarig contract betekent dit de eerste drie maanden gratis stroom. Voor een eenjarig contract betekent dit 1 maand gratis stroom. Per maand heb je een maximum van 250 kWh gratis stroom. De geschatte kosten per maand zullen uitkomen op €110,06 per maand. Op jaarbasis zonder de welkomskorting is het €1320,72. Met de verrekening van de stroom zul je dus goedkoper uitvallen.

4. VanDeBron

Als je bij VanDeBron energie afneemt voor 1 jaar lang dan betaal je per maand gemiddeld €121,63. Aangezien de overheid energieverbruik ziet als basisbehoefte heb je recht op energiebelasting vermindering van €373,33 waarbij je op jaarbasis uitkomt op €1450,27.

5. Greenchoice

Bij Greenchoice kun je kiezen of je energie uit groen, wind of biomassa komt. Voor de prijs hoef je het niet te doen want die blijft hetzelfde. Een vast tarief van €112,09 per maand dat uitkomt op jaarbasis van een €1345,08.

Hieronder een overzicht van de energieleveranciers wat zij per kWh stroom of per m3 gas vragen als je een 1 jaar contract neemt.

Vergelijking kosten voor energie en gas

Vind je dit een interessant artikel? Laat je reactie weten en deel het bericht op social media!

Beoordeel dit artikel: