Hoe ziet de toekomst van wifi eruit?

sneller wifi verbinding in 2020
Share

Wifi vraagt om een grotere bandbreedte

Door de continue technologische innovatie wordt er steeds meer download snelheid gevraagd van de draadloze verbinding. Denk hierbij aan de volgende ontwikkelingen wat de toekomst is:

  • Virtual reality
  • 3D schermen
  • Beter kwaliteit televisiebeelden
  • Grotere download bestanden
  • Meer apparaten die werken op draadloze verbinding

Als je alle apparaten thuis tegelijkertijd wilt gebruiken, vergt dit veel stroom en moet de wifi verbinding bestand zijn om alle apparaten tegelijkertijd zijn werking te laten doen met daarbij snelle verbinding.

Draadloos internet dat duizend keer sneller is

In 2020 komt er een wifi op de markt met een wifi snelheid van 1 terabyte per seconde als we Eindhovense professor Baltus moeten geloven. De huidige wifi is namelijk niet bestand om de nieuwste apparaten met draadloos internet tegelijkertijd, met hoge snelheid en kwaliteit, te bedienen.

Wifi-systeem gaat de 5G-standaard ondersteunen

De 5G-standaard zal de opvolger worden van het 4G netwerk met een betere snelheid, capaciteit en latency met zich meebrengt door meerdere verbindingen te combineren. Voor de optimale verbinding zal er een combinatie van 4G en wifi-systemen moeten komen dat één netwerk vormt. Waardoor men thuis en uit huis altijd overal mega snelle internetverbinding heeft. De 5G-standaard zal op zijn vroegst in 2020 gereed zijn.

Ter conclusie, in 2020 zal er een snellere wifi verbinding komen die het 5G-standaard gaat ondersteunen. Dit is nodig om alle apparaten de komende jaren die op draadloze verbinding werken goed te laten functioneren. Over een paar jaar kunnen we dus gebruik maken van draadloos internet dat duizend keer sneller is dan nu.

Hoe kijk jij tegen een wereld waarbij je alle apparaten met draadloze verbinding kunt bedienen? Laat je reactie weten en vergeet het niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel: