2 handige hulpmiddelen voor ouderen

Ondersteuning ouderen
Share

Het spreekwoord luidt ‘Ouderdom komt met gebreken’ en helaas blijkt dat in veel gevallen ook echt zo te zijn. Maar dat ouderdom betekent dat het lichaam het wat zwaarder heeft, hoeft niet te betekenen dat je in moet leveren op comfort. Er zijn tegenwoordig tal van hulpmiddelen voor ouderen als particulier en dat betekent dat je zelf eenvoudig kunt zorgen voor een comfortabele en prettige oude dag. Deze 2 handige hulpmiddelen voor ouderen dragen zeker bij aan jouw leefgenot.

1. Hulpmiddelen voor ouderen door motorische ondersteuning

Natuurlijk willen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar dat moet dan wel praktisch uitvoerbaar blijven. Het blijkt voor veel mensen lastig om zich voort te bewegen door het huis of om zelfstandig uit bed te komen. In ziekenhuizen en andere instellingen is alles erop ingericht dat mensen moeite hebben zich voort te bewegen en zijn er veel hulpmiddelen voor ouderen. Maar bij jou thuis is dit waarschijnlijk anders. Gelukkig kun je eenvoudig een bedbeugel gebruiken bij je bed of in huis een paal neerzetten die zorgt dat je onderweg iets hebt om even steun aan te hebben. Ook een loophulp als een rollator helpt je om toch zelfstandig te blijven wonen, door het huis te bewegen en zelfs buitenshuis overal te komen. Met een eenvoudige loopplank voor de deur maak je het jezelf nog een beetje makkelijker. Dan is het niet meer nodig om je voeten hoog op te tillen voor een drempel en andere obstakels.

2. Elektronica als hulpmiddel voor ouderen

Als je zelfstandig blijft wonen, dan is het belangrijk dat jij je veilig voelt. Je kunt je niet zo snel meer uit de voeten maken als er onverlaten opduiken. En als de bel gaat, dan kan het ook wat langer duren voor je de deur bereikt heeft om te zien wie daar staat. En denk je eens in wat er kan gebeuren als je valt in huis zonder dat je iemand in kunt lichten. Gelukkig leven we in een tijd vol elektronica die als handige hulpmiddelen voor ouderen dienen. Monteer bijvoorbeeld camera’s aan de buitenkant van je huis, zodat je altijd weet wie jou een bezoekje brengt. Je verzekeraar is daar overigens ook blij mee, want vaak geldt: Inboedelverzekering? Beveilig je huis optimaal. En natuurlijk kun je met een smartphone op zak altijd iemand inseinen als je hulp nodig hebt of zorgen dat er hulp komt als je zelf geen direct contact meer op kunt nemen met anderen.

Ouder worden is een geschenk en met deze hulpmiddelen voor ouderen maak je er een comfortabele tijd van.

Beoordeel dit artikel: