4 verzekeringen die je af moet sluiten voor een huurhuis

17 januari 2019

Betrek jij binnenkort een huurwoning of heb je dat nog niet zo lang geleden gedaan? Dan wil je wel optimaal van je nieuwe plekje kunnen genieten. Onderdeel van jouw zorgeloze woongenot is weten dat de boel goed verzekerd is. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij het verzekeren van je huurwoning? Je huurhuis verzekeren: zo werkt dat. Deze 4 verzekeringen moet je niet vergeten als jij trotse huurder van een mooi huis bent.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Inboedelverzekering

Misschien wel de allerbelangrijkste verzekering voor iedereen is de inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering: beveilig je je huis optimaal. Mocht het noodlot toeslaan, komt het dievengilde op bezoek of breekt er brand uit in je woning, dan zijn de spullen die je in je huis had staan verzekerd. De banken, stoelen, kasten, elektronica en decoratie, alles krijg je vergoed als je de juiste inboedelverzekering hebt afgesloten. Je moet vooraf zelf de juiste waarde van al je spullen doorgeven zodat je in geval van nood het juiste bedrag terugkrijgt van je verzekeraar.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je een woning huurt, begeef je je dagelijks in een omgeving die feitelijk niet van jou is. Met een aansprakelijkheidsverzekering zorg je ervoor dat je niet zelf hoeft te betalen wanneer er schade aan je huis ontstaat door jou, je huisgenoten of huisdieren. Het kan gebeuren dat de verhuurder jou aansprakelijk stelt voor schade aan de woning, bijvoorbeeld lekkage bij de buren doordat er in jouw woning iets niet goed zat.

3. Rechtsbijstandverzekering

Het is altijd verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Mocht er een geschil ontstaan tussen jou en de verhuurder, dan heb je altijd juridische bijstand om grote ellende te voorkomen. Ook wanneer de buren of bijvoorbeeld de gemeente voor problemen zorgen, kun je bij de rechtsbijstand terecht. De kosten blijven binnen de perken en het geschil wordt netjes opgelost.

4. Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering kun je altijd blijven wonen in je huurwoning, ook als je onverwacht arbeidsongeschikt raakt of je baan verliest. Je krijgt met deze verzekering voldoende uitbetaald om je huurlasten te kunnen voldoen wanneer je dat zelf niet meer kunt door een weggevallen inkomen. Heb je veel spaargeld of kun je gemakkelijk bij familie intrekken, dan is deze verzekering misschien overbodig voor jou.

Je ziet het, een huurwoning betrekken is met de juiste verzekeringen een zorgeloze aangelegenheid. Zorg dat je alles goed hebt geregeld en geniet dan van je mooie plekje.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

2 Comments

  1. Marie de Jonge schreef:

    Bedankt voor het delen van dit artikel over verzekeringen bij het huren van een huis. Een rechtsbijstandsverzekering heb ik nog niet eerder gehad, maar zal mij er wel in gaan verdiepen. Het kan inderdaad goed van pas komen wanneer er onenigheid ontstaat tussen jou en je huurbaas.

  2. Natalie schreef:

    Heel nuttige tip voor elke huurder. Een rechtsbijstandsverzekering is geen overbodige luxe. Die kun je ook voor andere zaken gebruiken. Maar in eventuele geschillen met verhuurder of woningbouwcorporatie over huurverhoging of wat dan ook, sta je gewoon sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *