Hoe kan je internet aansluiten op iedere tv? 4 manieren

internet op tv met smart tv
Share

Zorgen voor internet op tv

Op internet zijn verschillende diensten, zoals Netflix, HBO en Videoland, te vinden waarbij je op elk moment van de dag jouw serie, film of aflevering kunt terugkijken. Ook kun je berichten op social media liken, bekijken en delen via de tv. Dit gaat via een draadloos wifi-netwerk, LAN-kabel, USB-stick of Chromecast. Hieronder bespreken we individuele mogelijkheden.

1. Smart tv

Het makkelijkst om internet op je televisie te hebben is als je een internet ready tv in huis hebt. Deze televisies beschikken over een Wifi-ontvanger, ook wel smart TV genoemd. Als je dit niet hebt dan maak je gebruik van een LAN-aansluiting die via een internetkabel gaat.

Internet installeren op een smart tv

Als je beschikt over een smart tv dan heb je in een paar minuten internet aangesloten doordat het via een Wifi-ontvanger gaat. Hieronder het stappenplan bij het aansluiten van wifi op een smart-tv.

 1. Druk op de ‘home’ toets om het hoofdmenu weer te geven
 2. Selecteer ‘configuratie’
 3. Druk daarna op ‘netwerk’
 4. Kies voor ‘netwerkinstallatie’
 5. Selecteer het type aansluiting: wireless
 6. Hierna hoor je het wachtwoord van je wifi-netwerk in te voeren
 7. Schakel de tv uit en opnieuw aan
 8. De smart tv is verbonden met internet

2. Internet op je tv via een LAN-kabel

Niet iedereen vindt het prettig om draadloos ontvangst te hebben. Ook als je geen smart tv hebt, kun je geen draadloze internetverbinding krijgen. Vandaar dat je televisie ook via een LAN-kabel kan worden verbonden aan het thuisnetwerk. Een LAN-kabel is simpel gezegd een internetkabel dat in de volgende stappen geïnstalleerd moet worden.

 1. Sluit de LAN-kabel aan op de televisie
 2. Druk op de ‘home’ toets om het hoofdmenu weer te geven
 3. Selecteer ‘configuratie’
 4. Druk daarna op ‘netwerk’
 5. Kies voor ‘netwerkinstallatie’
 6. Selecteer het type aansluiting: LAN-kabel
 7. Schakel de tv uit en opnieuw aan
 8. De televisie is verbonden met internet

3. Internet op de tv via een USB-stick

Ook kun je ervoor kiezen op een Wifi USB-stick te kopen voor als je geen smart tv hebt. De USB plaats je in de tv en je volgt hetzelfde stappenplan als hierboven alleen verbind je de tv bij stap 6 met je USB stick.

4. Internet op je tv met Chromecast

Een ander eenvoudige optie om je televisie te veranderen in een smart tv is met een Chromecast. De Chromecast moet aangesloten worden op een HMDI-poort van de televisie en is via het wifi-netwerk eenvoudig via je smartphone te besturen. Voor het snel streamen van films heb je goede kwaliteit internetverbinding nodig. Dat maakt de Chromecast mogelijk en als je een Chromecast ultra aanschaft, ontvang je tot 4k Ultra HD beelden. Het afspelen van muziek, apps en films wordt nu wel heel eenvoudig!

Vind je dit een interessant artikel? Laat hieronder je mening weten en vergeet het niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel: