Déze internetprovider scoort het best in 2017

internetprovider vergelijken
Share

Vergoeding bij internetstoring

Wist je al dat je een vergoeding krijgt bij internetstoringen? Het maakt niet uit bij welke internetprovider je zit. Sinds 1 juli 2017 zijn alle internetproviders verplicht om de consument een vergoeding te geven bij een storing van het internet, bellen en televisie die langer duurt dan 12 uur.

Ziggo vaak last van internetstoring

Als er wordt gekeken naar welke internetprovider het meest last had van internetstoringen. Komt hieruit voort dat vooral Ziggo en Tele2 te maken hadden met regelmatige internetstoringen. Ook Telfort had te kampen met storingen. Gelukkig zijn er ook providers die dit jaar nauwelijks last hadden van storingen zoals XS4ALL, KPN en Zeelandnet.

Klantenservice

Een storing zelf is al niet prettig, dus dan is het wel zo fijn als je op dat moment goed geholpen wordt door de klantenservice. Wij als consumenten beschouwen een goede klantenservice als ze voldoen aan de volgende punten:

 • De klantenservice komt haar beloften na
 • Verleent persoonlijke en deskundige hulp
 • Biedt een oplossing en gemak aan
 • Biedt excuses aan en lost het probleem zo snel mogelijk op zonder de consument hier nog meer mee te belasten

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat geen één provider boven de 8 scoort, echter zitten ze wel allemaal boven de 7. Als je naar de twee grootste internetproviders kijkt van Nederland: KPN en Ziggo. Dan krijgen consumenten bij KPN net iets snellere en deskundige hulp dan bij Ziggo. Echter weet de klantenservice bij 3/10 gevallen ook de oplossing niet. KPN en Ziggo kunnen zich allebei dus nog sterk verbeteren.

 1. XS4All scoort met een 7,9 de beste klantenservice
 2. KPN komt met een 7,7 op een tweede plek
 3. Ziggo scoort ver onder de rest met een 7,1, dit komt onder andere door de internetstoringen waarbij ze niet gelijk de oorzaak wisten

Snelste internet

 • KPN snelste internet met 500 Mpbs internetsnelheid
 • Ziggo was uitgeroepen door de consumenten met beste internetprovider in 2016 en Netflix heeft Ziggo verkozen tot het snelste internet van 2017.

Vergelijking van internetprovider op prijs en kwaliteit

De prijs kwaliteitsverhouding voor minimaal 40Mbit/s download- en 4 Mbit/s uploadsnelheid wordt hieronder vergeleken met verschillende providers. Sommige bieden een abonnement pas aan vanaf 50 Mbit/s. Met 40 Mbit/s download- en 4 Mbit/s uploadsnelheid heb je genoeg om verschillende internetdiensten tegelijkertijd gebruiken.

Internet provider op prijs vergelijken

Top drie beste internetproviders

 1. XS4All
 2. KPN
 3. ZIGGO

Gekeken naar de bovenstaande punten is XS4ALL gekozen tot de beste internetprovider. Dit komt voornamelijk door de minimale storingen in 2017. Op de tweede plek staat KPN, één van de grootse internetproviders van Nederland en het snelste internet met 500 Mbps. Verder staat Ziggo op drie, ondanks de vele storingen heeft het snel internet waardoor je al je series zonder problemen kunt kijken! Ook hebben ze een groot wifi netwerk, waardoor consumenten op 2 miljoen locaties WIFI-verbinding hebben.

Heeft dit artikel je geholpen? Laat het mij weten op social media of door een comment hieronder te plaatsen!

Beoordeel dit artikel: