Is de Huawei Mate 10 pro beter dan de Galaxy S8 en iPhone X?

huawei mate pro 10 vergelijken met Galaxy S8 en iPhone X
Share

De specificaties van de Huawei Mate 10 Pro

Algemeen over de smartphone

De Huawei Mate 10 Pro bestaat voor 80,9% uit beeld en is 6 Inch. Door de moderne behuizing is de smartphone waterdicht en kan het wel een half uur op een meter diepte blijven liggen. Verder bestaat de achterkant uit glas. In Nederland is de Huawei Mate 10 Pro verkrijgbaar in 6GB aan werkgeheugen en 128 GB voor opslag.

De Huawei Mate 10 Pro is voorzien van een amoled-display

Om te zorgen dat de nieuwste smartphone een hoger contrast heeft en niet afhankelijk is van de verlichting aan de zijkant of achterzijde bevat de Mate 10 Pro amoled-display. De pixels zorgen ervoor dat je snel bewegende beelden krijgt, de objecten scherper zijn en het vloeiender wordt weergegeven. Het laatste voordeel van een amoled-display is dat de helderheid hierdoor een stuk hoger ligt maar het energieverbruik laag blijft.

Dubbele leica-camera

De camera van de Huawei Mate 10 Pro bevat een dubbele camera op de achterzijde, een 20 megapixels en een 12 megapixel camera. Hierdoor kun je de focus van de foto’s aanpassen en een “bokeh”-effect toepassen. Verder heeft het een 3D-scanner waarmee je objecten in de echte wereld kunt omzetten in virtuele beelden. De camera aan de voorkant heeft een 8 megapixel-camera.

Kirin 970-chip

De Huawei wilt met haar Kirin 970-chip alle andere smartphones op de markt verslaan. De Mate 10 Pro is namelijk de allereerste telefoon die beschikt over een Kirin 970-chip met een “Neural Processing Unit”. Dit zorgt voor snellere prestaties, langere accuduur en gebruiksvriendelijkheid. Verder ligt de focus van de chip op kunstmatige intelligentie. De smartphone kan je dus suggesties geven op basis van je smartphonegedrag.

Huawei Mate 10 Pro vergeleken met de Galaxy S8 en iPhone X

 

 

Amoled-display

Alle drie de smartphones beschikken over een amoled-scherm en de achterzijde van glas. Ondanks de Huawei Mate 10 Pro beschikt over 6-inch, overtreft de Galaxy S8 met hoge kwaliteit en scherpte beeld van 2960 bij 1140 pixels andere twee smartphones. Verder heeft de iPhone X weer een hogere resolutie van de Huawei Mate 10 Pro. Verder was Samsung de leider in het bedenken van het scherm randloos te maken, maar liefst 84,2%.  Apple volgde met haar iPhone X en Huawei volgt nu ook met haar smartphone. Beide smartphones bevatten 80,9% beeld.

Amoled display smartphone

Kwaliteit camera en foto

Alle drie de smartphones beschikken over een goede kwaliteit camera, waardoor je zeer mooie en scherpe foto’s kunt maken. Toch zitten er verschillen in. De Mate 10 Pro beschikt over een dubbele camera van 20 en 12 megapixels, terwijl de iPhone X beschikt over twee keer 12 megapixels. Verder beschikken ze allebei over optisch zoomen en kunnen ze de foto’s bewerken voor Virtual Reality. Toch biedt de iPhone X iets meer mogelijkheden met haar Augmented Reality, portretmodus waardoor het net iets mooier en detailrijker zijn. Verder biedt de iPhone X een Face ID en de Galaxy S8 een irisscanner.

camera kwaliteit smartphone

Snelste smartphone

Huawei probeert met haar nieuwe krachtige smartphone chip Kirin 970-chip de concurrentie voorbij te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de chip verbeterd is met haar vorige chip, maar dezelfde kwaliteiten bevat als de Qualcomm Snapdragon 835-chip die onder andere in de Galaxy S8 zit. Daarbij slaagt Apple erin om met haar A11 Bionic-chip de twee grootste concurrenten te verslaan en mag de iPhone X noemen tot de snelste smartphone op de markt. Dit maakt het snel internetten met daarbij snel overschakelen op verschillende apps mogelijk: mulitasken. Dit heeft te maken door de optimale samenwerking van de software en hardware en dat maar liefst op haar 3 GB-werkgeheugen.

Snelste smartphone door Chip

De levensduur van de batterij

De Huawei Mate 10 Pro springt eruit als het gaat om de batterijduur. Doordat de Huawei Mate 10 Pro ook nog een scherm heeft met een lagere resolutie gaat het extra lang mee en kun je er de tweede dag ook nog gebruik van maken in tegenstelling tot de andere twee smartphones.

Batterijduur van smartphone

Oplaadmogelijkheden

Als laatste komen we bij de oplaadmogelijkheden. Wat ontbreekt bij de Huawei Mate 10 Pro maar de iPhone X en Galaxy S8 wel hebben is de mogelijkheid tot draadloos opladen. De iPhone X kun je met QI-opladers draadloos opladen.

smartphone draadloos opladen

Conclusie: Huawei Mate 10 pro is niet beter dan de iPhone X en Galaxy S8

Ondanks dat de chinezen hebben geroepen beter te zijn dan de concurrent, is het tegendeel gebleken. De iPhone X komt verre boven de twee smartphones uit met haar gloednieuwe functies en specificaties zoals Face ID, apps, foto mogelijkheden, nieuwste chip, draadloos opladen en meer. Maar dat mag je natuurlijk wel verwachten voor een smartphone vanaf € 1.159,00. Verder zitten de Huawei Mate 10 Pro en Galaxy S8 qua snelheid toestel op hetzelfde niveau, komt de Huawei Mate 10 Pro met haar batterijduur beter uit de test maar de Galaxy S8 overtreft dit weer met haar goede kwaliteit beeldscherm.

Heeft dit artikel je geholpen met het vergelijken van de Huawei Mate 10 Pro, iPhone X en Galaxy S8? Laat hieronder je mening weten!

 

Beoordeel dit artikel: