Dit zijn dé laatste ontwikkelingen omtrent de elektrische auto

13 december 2017

Wil je binnenkort investeren in een nieuwe auto? Dan moet je naast het nadenken van welk merk, model, kleur en auto-onderdelen nu ook de keuze maken of je deze keer overstap neemt naar een elektrische auto. Het investeren in een elektrische auto is een fikse investering. Vandaar dat het belangrijk is om te weten hoe de ontwikkelingen in de toekomst eruit zien. Vergelijk Wizard vertelt het je!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Strenge Europese wetgeving

De wereld is bezig met de overgang op groene energie. Het duurzaam leven is hierbij een belangrijk onderwerp. Hierbij heeft Europa nog extra druk gezet: de nieuwe modellen in de autobranche mogen steeds minder uitstoten. Vandaar dat veel auto producenten ervoor kiezen om binnen nu en vijf jaar alleen maar elektrische auto’s op de markt te brengen. In 2018 komen er nieuwe elektrische auto’s op de markt. Met als einddoel dat er in de toekomst geen auto’s meer op brandstof rijden.

Onderdelen voor de elektrische auto wordt goedkoper

Ondanks het nu nog een fikse investering lijkt, zijn de onderdelen al een stuk goedkoper geworden. Door de snelle innovaties zijn veel bedrijven van core business verandert. Bedrijven zien de toekomst in het maken van onderdelen die nodig zijn voor elektrische auto’s. Een voorbeeld is de accu voor de elektrische auto. Vroeger kon je daar maar 140 km mee rijden. Tegenwoordig is dit al 400 km en soms zelfs meer.

Geen auto op brandstof meer op de markt

Doordat steeds meer producenten haar productie vermindert voor auto’s op brandstof en het kapitaal investeert in elektrische auto’s zorgt dit ervoor dat er minder modellen op brandstof op de markt komen. Ook zijn er producenten die al aankondigen over een paar jaar alleen nog maar elektrische auto’s op de markt te brengen. Volvo is één van de merken die dit vanaf 2019 gaat inzetten. Het inzetten op alleen elektrische auto’s is ook gunstiger voor de producenten. Aangezien een auto op brandstof 1.400 belangrijke onderdelen bevat en een elektrische auto slechts 200.

Elektrische auto goedkoper in gebruik

Onderzoeksbureau van ING geeft aan dat we over zeven jaar goedkoper in het gebruik zijn dat een auto op brandstof. Op dit moment zijn elektrische auto’s 10% duurder uit, maar dit zal in de toekomst zo erg afnemen dat we goedkoper in gebruik zijn met een elektrische auto in 2024. Verder is de doelstelling om in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s op het straatbeeld te hebben.

Hoe zie jij de groene toekomst in? Ga jij binnen nu en twee jaar al een elektrische auto aanschaffen of heb je er al een in bezit? Deel jouw ervaringen hieronder!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

2 Comments

  1. Ronald de Jonge schreef:

    Elektrische auto goedkoper in gebruik? Zodra er genoeg mensen rijden in een elektrische auto gooit de regering wel weer financieel roet in het eten door het net zo duur of duurder te maken als een normale auto, ga er maar van uit dat je hoe dan ook vern….kt wordt, want zo gaat dat in Nederland. Neemt niet weg dat zodra wij er eentje kunnen betalen wij ook elektrisch gaan rijden. Maar het is een fijne manier van vervoer!

  2. Cornee Bosmans schreef:

    Onderzoek van ING (en monitor van ANWB) zijn gebaseerd op verkeerde aannames. Elektrisch rijden is nu al goedkoper in de gebruiksfase. Enkel de aanschaf is nog duurder, maar ook dat gaat sneller dan pas na 7 jaar veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *