Makelaars vergelijken: zo vind je de juiste makelaar!

betrouwbare makelaar vinden
Share

Zoveel mogelijk uitbesteden of meer zelf doen?

De eerste keuze die je voor jezelf moet maken bij het kiezen van de juiste makelaar is of je zoveel mogelijk werk uit handen wilt geven of meer zelf wilt doen. Dit is wel even iets anders dan een huurhuis dus er komen ook heel wat werkzaamheden bij kijken. Eigenlijk gaat deze keuze over het kiezen voor een traditionele makelaar of een internetmakelaar. Bij die laatste doe je meer zelf. Je zorgt zelf voor foto’s van de woning en je leidt zelf potentiële kopers rond. Dat soort zaken regelt een traditionele makelaar voor je. Het voordeel van een internetmakelaar is dan weer dat het vaak veel geld kan schelen.

Bepaal wat jij het belangrijkst vindt

Om die keuze beter te kunnen maken is het goed om van tevoren op een rijtje te zetten wat jij het belangrijkst vindt aan een makelaar. Zijn dat zo min mogelijk kosten of zoveel mogelijk ontzorging? Door van tevoren letterlijk een lijstje samen te stellen van de belangrijkste criteria waarop jij een makelaar toetst kun je bij de daadwerkelijke toetsing eigenlijk simpelweg voor- en nadelen tegen elkaar wegstrepen.

Ga vergelijken

Uiteindelijk wil je graag dat de makelaar waar je voor kiest het beste resultaat levert. Uit een groot onderzoek naar de verkoopprestaties van makelaars is gebleken dat het resultaat van de internetmakelaar vaak beter is. Schrijf deze dus vooral niet te snel af. Het blijkt zo te zijn dat internetmakelaars een huis eerder én tegen een hogere prijs verkopen dan reguliere makelaars. Om de keuze makkelijker te maken zijn er speciale websites waarop je makelaars met elkaar kunt vergelijken. Maak hier vooral gebruik van!

Door op deze manier op zoek te gaan naar een makelaar vind je veel sneller de juiste makelaar die voor jou het beste resultaat kan realiseren!

Beoordeel dit artikel: