Online afsluiten van een autoverzekering; 3 belangrijke tips

autoverzekering online afsluiten
Share

1. Doe goed onderzoek

Wellicht ben je er over aan het nadenken om je eerste auto aan te schaffen. Het is toch wel erg handig en je bent er minder afhankelijk van dat van het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat je niet alleen de aanschafkosten rekent, maar houd direct rekening met de kosten voor het verbruik, de wegenbelasting en de autoverzekering. Dit laatste wordt soms te makkelijk over gedacht, want hoe vaak gebeurt er nou echt iets ergs waardoor je ineens veel geld moet betalen? Gelukkig komt dit niet heel vaak voor, maar het gebeurt wel. En als het gebeurt, ben je blij dat je verzekerd bent en niet voor de enorme kosten hoeft op te draaien. Als je goed onderzoek doet, kun je jaarlijks kosten besparen.

2. Kies een geschikte autoverzekering

Even globaal bekeken zijn er drie soorten autoverzekeringen.  Allereerst heb je de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheids Verzekering). Deze is verplicht voor iedereen die in het bezit is van een auto. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt.

Daarnaast heb je de WA+-verzekering (beperkt casco). Deze dekt meer dan een WA-verzekering. Wanneer je kiest voor de WA+, zijn ook diverse schades aan je eigen auto verzekerd, zoals ruitschade vandalisme en zelfs diefstal. Je kunt ook een allrisk verzekering afsluiten. Hier kiezen voornamelijk mensen voor met een nieuwe (tot 4 jaar oude) auto. Het is de meest uitgebreide, en tevens duurste, autoverzekering. Het voordeel van deze dure verzekering: Zelfs wanneer je zelf de schade veroorzaakt, vergoedt deze verzekering alles.

Hoe ouder de auto, hoe minder uitgebreid de autoverzekering hoeft te zijn. Een oudere auto oververzekeren is niet nodig en kan onnodig duur zijn. Lees je goed in wat je wilt dat een verzekering dekt wanneer iets met je auto gebeurt, zoals bijvoorbeeld stormschade.

3. Vergelijk

Het aanbod is groot. Hoe weet je nu bij welke aanbieder je de beste verzekering hebt? Kijk en vergelijk verzekeringen. Het gemak van het online afsluiten van een autoverzekering is dat je gemakkelijk via verschillende websites verzekeringen kunt vergelijken, maar ook op één website. Er zijn veel vergelijkings-websites waarbij je precies kunt aangeven wat jij belangrijk vindt in een verzekering. Als je dit eenmaal hebt aangevinkt, komt de beste keuze, voor jou persoonlijk, naar voren.

Hopelijk schept dit wat duidelijkheid over het gemak van het online afsluiten van een autoverzekering.

Beoordeel dit artikel: