Reisverzekeringen vergelijken; hier moet je op letten

reisverzekeringen vergelijken tips
Share

Wanneer je op vakantie gaat, kun je ervoor kiezen om een reisverzekering af te sluiten. Zo loop je minder risico wanneer de reis om een of andere reden niet door kan gaan of als je bestolen wordt. Het is verstandig om verschillende verzekeringen te vergelijken, te kiezen wat precies bij jouw reis past en te kijken welke aanvullende verzekering voor jouw reis van toepassing kan zijn. Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Houd rekening met je eigen risico

Soms kan het lijken dat je een goedkope verzekering gekozen hebt, maar dan blijkt dat het eigen risico vrij hoog is. Hoe hoger het eigen risico uitkomt, hoe lager het bedrag voor de verzekering is. Het is goed om hier rekening mee te houden. Wil je, bij annulering, diefstal of schade, zelf een paar honderd euro neertellen of hiervoor helemaal verzekerd zijn en zelf niets hoeven bij te betalen? Kies de hoogte van je eigen risico zorgvuldig uit.

Kies je voor kortlopend of doorlopend?

Een kortlopende reisverzekering kies je meestal als je eenmalig op reis gaat. Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Ook als je één lange reis maakt, kan het zijn dat een verzekering niet lang genoeg geldig is (bijvoorbeeld 60 dagen), en je voor een doorlopende verzekering moet kiezen. Hier  moet je, afhankelijk van je reis, zelf afwegingen in maken.

Wil je Europa- of werelddekking?

Als de vakantiebestemming eenmaal duidelijk is, een citytrip naar Barcelona of het spotten van de Big Five in Zuid-Afrika tijdens een safari, kun je daar de verzekering op aan laten sluiten. Je kunt kiezen tussen Europadekking of een werelddekking. Bekijk goed welke landen er precies onder Europadekking vallen, want naast de Europese landen vallen er tevens nog enkele verdragslanden onder.

Laat je niet dubbel verzekeren

Belangrijk is dat je je niet dubbel laat verzekeren. Wil je vooral een reisverzekering afsluiten vanwege die dure nieuwe camera die je meeneemt op reis? Waarschijnlijk is deze camera ook al goed verzekerd met werelddekking en wordt het sowieso vergoed wanneer er iets mee gebeurt. Check dit voor je de reisverzekering afsluit. Controleer ook of je een product dat je hebt gekocht misschien al verzekerd is! Heb je je nieuwe camera bijvoorbeeld afgerekend met een creditcard? Dan is deze vaak ook verzekerd vanuit de aankoopverzekering van je creditcard en is een extra verzekering hiervoor afsluiten niet nodig. Controleer dit dus goed.

Denk om de aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering, kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan zorgverzekeringen, annuleringsverzekeringen, medische kosten en wintersporten en andere gevaarlijke sporten. Dit valt niet binnen de basis, omdat het mogelijk een extra risico met zich meebrengt.

Genoeg om rekening mee te houden wanneer je een keuze maakt voor een reisverzekering. Hopelijk helpen bovenstaande punten je op weg in je keuze voor een reisverzekering!

Beoordeel dit artikel: