Alles wat je moet weten over uitvaartverzekeringen

uitvaartverzekeringen vergelijken
Share

Naturaverzekering

De eerste soort uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Dit is een van de meest voorkomende soorten. Bij een naturaverzekering wordt de uitvaart zelf vergoed. Hoeveel er maximaal vergoed wordt voor de uitvaart wordt van tevoren vastgesteld. Wat er onder de uitvaartkosten valt, kan ook variëren. Grafrechten worden niet door alle verzekeraars gedekt. Ook de kosten van de urn of de grafsteen zelf vallen niet bij alle verzekeraars onder de naturaverzekering.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering komt net zoals de naturaverzekering veel voor. In tegenstelling tot de naturaverzekering wordt bij de kapitaalverzekering de uitvaart niet vergoed. Er wordt een vooraf vastgesteld geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

Combinatie uitvaartverzekering

Zoals de naam als aangeeft is de combinatie uitvaartverzekering een combinatie van twee soorten uitvaartverzekeringen, de natura- en de kapitaalverzekering. Bij deze combinatie krijg je dus zowel een geldbedrag gestort als de uitvaart vergoed. Het belangrijkste voordeel is dat je, ondanks dat de uitvaart gedekt en ook vaak geregeld wordt door de verzekeraar, de vrijheid houdt om zelf invulling te geven aan de uitvaart met het extra kapitaal.

Natura sommenverzekering

De natura sommenverzekering lijkt zeer veel op de kapitaalverzekering. Er wordt ook een vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Er is echter één groot verschil. Waar je bij de kapitaalverzekering zelf mag weten waar je het geld aan uitgeeft, ben je bij de natura sommenverzekering verplicht het geld aan de uitvaart te besteden.

Ga op onderzoek uit!

Het afsluiten van een goede uitvaartverzekering is zeer belangrijk. Je wil niet dat je laatste momenten gestrest of ongemakkelijk zijn. Nu je de basis onder de knie hebt, is het tijd dat je de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken gaat!

Beoordeel dit artikel: