Alles wat je moet weten over uitvaartverzekeringen

28 november 2018

Over je afscheid wil je je niet druk hoeven te maken. Een veilig gevoel en de zekerheid dat het een mooie uitvaart vind je zeer wenselijk. Om dit veilige gevoel aan het eind te krijgen, is het goed om je nu voor te bereiden. Er zijn namelijk veel soorten uitvaartzekeringen en als je hier onbekend in bent, kan het een doolhof zijn. Hier zetten we alle soorten voor je op een rij, zodat jij een goed beeld kan krijgen en je makkelijker uitvaartverzekeringen kunt vergelijken.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Naturaverzekering

De eerste soort uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Dit is een van de meest voorkomende soorten. Bij een naturaverzekering wordt de uitvaart zelf vergoed. Hoeveel er maximaal vergoed wordt voor de uitvaart wordt van tevoren vastgesteld. Wat er onder de uitvaartkosten valt, kan ook variëren. Grafrechten worden niet door alle verzekeraars gedekt. Ook de kosten van de urn of de grafsteen zelf vallen niet bij alle verzekeraars onder de naturaverzekering.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering komt net zoals de naturaverzekering veel voor. In tegenstelling tot de naturaverzekering wordt bij de kapitaalverzekering de uitvaart niet vergoed. Er wordt een vooraf vastgesteld geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

Combinatie uitvaartverzekering

Zoals de naam als aangeeft is de combinatie uitvaartverzekering een combinatie van twee soorten uitvaartverzekeringen, de natura- en de kapitaalverzekering. Bij deze combinatie krijg je dus zowel een geldbedrag gestort als de uitvaart vergoed. Het belangrijkste voordeel is dat je, ondanks dat de uitvaart gedekt en ook vaak geregeld wordt door de verzekeraar, de vrijheid houdt om zelf invulling te geven aan de uitvaart met het extra kapitaal.

Natura sommenverzekering

De natura sommenverzekering lijkt zeer veel op de kapitaalverzekering. Er wordt ook een vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Er is echter één groot verschil. Waar je bij de kapitaalverzekering zelf mag weten waar je het geld aan uitgeeft, ben je bij de natura sommenverzekering verplicht het geld aan de uitvaart te besteden.

Ga op onderzoek uit!

Het afsluiten van een goede uitvaartverzekering is zeer belangrijk. Je wil niet dat je laatste momenten gestrest of ongemakkelijk zijn. Nu je de basis onder de knie hebt, is het tijd dat je de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken gaat!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

2 Comments

  1. Natalie schreef:

    Goed om deze informatie over uitvaartverzekeringen eens op een rijtje te hebben. We wachten ook vaak veel te lang met het regelen van dit soort zaken. Ik heb mijzelf voorgenomen om het voor het einde van dit jaar te regelen. Wel weet ik al wat ik wil: een natuurbegrafenis. Dit kan ook al in Nederland.

  2. Marie schreef:

    Bedankt voor het delen van deze soorten uitvaartverzekeringen. Ik had nog niet eerder gehoord van een combinatie uitvaartverzekering. Ik geloof dat ik het fijn zou vinden om de ruimte te hebben om zelf invulling te geven. Ik ga mij in ieder geval verdiepen in de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *