Workout vanuit huis? Vergelijk 4 fitness apps

thuis sporten
na een warkout of yoga oefeningen het matje oprollen
Share

“De sportschool is dicht, dus de summerbody is uitgesteld naar 2021.” Festivals, sport competities en waarschijnlijk ook het reisje naar de zon: zomervakantie 2020 lijkt te zijn gecanceld. Waar zou je dan nog voor gaan sporten? Ik snap dat veel mensen deze gedachtegang hebben, maar juist in deze tijd is het extra belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Om je een beetje op weg te helpen, zocht ik 4 workout apps voor je uit om het thuis sporten makkelijker te maken. Vergelijk en kies welke bij jou past. 

#1: Seven

Met Seven doe je dagelijks een workout van slechts 7 minuten. Je kunt je doelen en moeilijkheidsgraad invullen en de app past de trainingen daarop aan. Je krijgt dan elke dag workouts te zien die op basis van je fitness doelen en eigen workout niveau zijn samengesteld. De oefeningen worden uitgelegd via video’s zodat je een voorbeeld hebt van hoe je de exercise juist kan uitvoeren. Een leuke functie van de app is dat je live een groep workout kunt volgen met appgebruikers van over de hele wereld. 

Het succes van je workouts met Seven hangt af van je doorzettingsvermogen en het niveau van inspanning dat je tijdens het sporten levert. Omdat de app gemaakt is voor drukbezette mensen, is Seven een virtuele coach die motiveert met waarschuwingen, bemoedigende berichten, beloningen maar ook straffen. Als je een dag training mist, verlies je een hart, maar als je meer dan drie oefeningen overslaat binnen een maand (opeenvolgend of niet) moet je opnieuw beginnen. 

Seven is gratis te downloaden en heeft een gratis gebruikersversie. Om optimaal gebruik te maken van de app is het echter aan te raden een account te creëren en daarmee lid te worden van 7 Club: De betaalde versie van Seven waarmee je toegang krijgt tot een persoonlijk trainingsschema, fitness instructeurs (fictionele trainers die je door middel van push-meldingen motiveren om te trainen) en meer dan 200 workouts. Je hebt de keuze tussen een jaarlijks abonnement voor €59,99 of maandelijks voor €9,99. 

Naar eigen zeggen zijn de workouts van Seven gebaseerd op wetenschappelijke studies om maximale resultaten te behalen in een zo kort mogelijke tijd. Deze studies wijzen uit dat de methode effectief is maar zelfs als je je twijfels erover hebt is het slechts een kleine moeite om het eens te proberen. Zeven minuten sporten is immers beter dan helemaal niet bewegen. En zeg nou zelf, wat zijn nou zeven minuten in een hele dag?

#2: 30 Day Fitness

De naam zegt het al: met deze app sport je 30 dagen lang om een trainingsdoel te behalen.  Wat dat doel is, hangt volledig van jou af. In plaats van je een vaag, standaard trainingsschema voor te schotelen, creëert 30 Day Fitness een voor jou op maat gemaakt trainingsplan om dertig dagen effectief te kunnen sporten. 

Jij bepaalt of je primaire doel is om gewicht te verliezen, je conditie te vergroten of om spieren op te bouwen. Je bepaalt zelf wanneer je wilt sporten en hoeveel moeite je ervoor wilt doen. De app houdt ook rekening met je startpunt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je in je eerste sessie niet zo lang kunt planken. Iedereen start op een bepaald punt en werkt naar zijn/haar eigen doel. 

De app biedt meer dan 400 trainingen die zijn samengesteld uit nauwkeurige combinaties van bijna 100 verschillende lichaamsgewicht-gebaseerde oefeningen. Hierdoor word je ondersteund op weg naar het succes van je fitnessdoel in plaats van te worden ingesteld om te falen. En maak je geen zorgen dat je elke dag jezelf in het zweet moet werken. Om de zoveel dagen mag je jezelf een rustdag gunnen zodat je weer fris en energiek aan de volgende training kan beginnen. 

Als je de app voor het eerst opstart krijg je de vraag welke lichaamsdelen je in het bijzonder wilt trainen en wat je motivatie is. Dit kan onder andere zijn om meer zelfvertrouwen te hebben over je lichaam, actiever te zijn of om deze zomer te stralen in je summerbody

30 Day Fitness is gratis te downloaden en in je eerste workout week kan je de app gratis gebruiken, daarna betaal je €4,99 per week. Tijdens je eerste week kun je een premium workout volgen om te kijken of het echt iets voor je is. Stel dat het toch niet voor je werkt, kun je het abonnement opzeggen wanneer je maar wilt. 

#3: Sworkit

We kennen het allemaal. Je wilde vandaag écht naar de sportschool maar… de fiets is kapot, het regent, de online vergadering liep uit. Er zijn zoveel redenen te bedenken om thuis te blijven en niet naar de sportschool te gaan. Maar waarom probeer je geen andere optie om te trainen? Eentje waarvoor je niet de deur uithoeft? Sworkit is een fitness app die een aantal oefeningen biedt, gemaakt door personal trainers, die aan alle vereisten voldoen. Dus of je nu een tekort aan tijd hebt, net begint met sporten of bepaalde fitnessdoelen hebt, Sworkit biedt de oplossing. 

Om aan de slag te kunnen met Sworkit maak je eerst een account aan via Facebook, Apple, Google of e-mail. Vervolgens kies je je trainingsdoel: slanker, sterker of fitter worden. Ook geef je aan of je een beginner, gemiddelde of ervaren sporter bent. Na het invullen van je geslacht, leeftijd en gewicht wordt er een persoonlijk workout plan voor je gecreëerd en kun je echt beginnen. Bij elke oefening krijg je een video waarbij de oefening wordt voorgedaan. Je weet dan precies weet hoe je het moet aanpakken. Daarnaast wordt ook je voortgang bijgehouden. Zo weet je aan het einde van de maand precies hoeveel tijd je gesport hebt.

Naast het persoonlijke workout schema kun je er ook voor kiezen om een standaard training te volgen. Je kan onder andere kiezen uit cardio, yoga, stretchen en krachttraining. Ook is er aan de kinderen gedacht: Sworkit Kid Workouts. Er zijn zes leuke workouts samengesteld speciaal voor kinderen. Pluspunt: de oefeningen voor kinderen zijn compleet gratis!

Sworkit is gratis te downloaden en biedt een 7-daagse gratis trial. Als de app je goed bevalt en je voor de lange termijn wilt gaan, dan kun je overschakelen op een premium gebruikersversie. Je kunt kiezen voor een maandelijks abonnement van €9,99 of bespaar de helft en betaal jaarlijks €59,99. 

#4: SWEAT: Workout for Women

Helaas mannen, deze app is helemaal gericht op vrouwen. Maar je mag het natuurlijk wel proberen 😉

Ladies, zijn jullie klaar om fit en gezond te worden? Houd die motivatie vast voor als het zweet je uitbreekt tijdens een workout van Sweat.

De app is opgezet door Kayla Itsines, een vrouwelijke fitness professional. Ze wordt bijgestaan door vier powervrouwen die ruime ervaring hebben op het gebied van fitness en lifestyle om iedere vrouw weerstands-, cardio- en hersteltrainingen te bieden. Het resultaat is een uitgebreid platform dat alle vrouwen wil helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Daarbij gaat het niet alleen om workouts: voedingsschema’s zijn ook in de app opgenomen. 

De voedingsschema’s zijn zo aantrekkelijk dat zelfs de grootste junkfoodliefhebber de verleiding tot de gezonde, voedzame recepten niet kan weerstaan. Volgens Kayla is dit cruciaal voor een gezonde levensstijl: “De truc is om nooit te veel honger te hebben. Luister naar je lichaam en handel er ook naar.” Om je te helpen dit advies op te volgen, lees je in de app inspirerende succesverhalen van vrouwen die fitter en gezonder zijn dankzij Sweat. Iets anders dat je in de app kan vinden zijn boodschappenlijstjes. Zo zorg je ervoor dat je zelfs in de supermarkt aan je nieuwe, gezonde zelf blijft werken. 

Voordat je kunt beginnen met sporten via de Sweat app, dien je de app eerst (gratis) te downloaden en een account aan te maken. Sweat vraagt vervolgens welk abonnement het best bij jou past: 7 dagen gratis proberen en daarna €19,99 per maand óf bespaar 50% door het jaarlijkse abonnement van €119,99 te kiezen. 

BONUS #5: MyFitnessPal

Wanneer je een gezondere levensstijl wilt creëren, is de juiste voeding minstens net zo belangrijk als sporten. Daarom is er voor jou de app MyFitnessPal. Het is de meest gebruiksvriendelijke app om je calorieën te tellen. Daarnaast beschikt het over functies als water inname, stappenteller en je kunt met de app trainen. 

De voedingsapp heeft de grootste voedseldatabase van alle calorieëntellers. Daardoor kun je met de app nauwkeurig bijhouden wat je eet en sneller vorderingen maakt naar je persoonlijke doelen. Dit is hoe het werkt: Je scant een product via de barcodescanner. De app registreert en analyseert de verschillende essentiële voedingswaarden van je maaltijden zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. Je krijgt vervolgens aanbevelingen te zien voor dagelijkse inname op basis van je persoonlijke doelen. 

Naast een persoonlijk voedingsplan is sporten natuurlijk van groot belang als je wilt afvallen of fitter wilt worden. Met de app kun je handmatig meer dan 350 trainingen toevoegen om je fitness inspanningen te koppelen aan je voedingsschema. Ook kun je andere workout apps of fitnessapparatuur synchroniseren met MyFitnessPal zodat dit automatisch gaat. 

MyFitnessPal is gratis te downloaden en biedt een gratis gebruikersversie. Indien je de mogelijkheden van de app wilt uitbreiden kun je kiezen voor een premium abonnement. De beste functies zitten namelijk helaas bij veel apps achter een betaalmuur. Met een MyFitnessPal premium account krijg je onder andere toegang tot specifiekere informatie over voedingsmiddelen. Tevens worden met de betaalde versie ook de reclames verwijderd van de app. Premium kun je één maand gratis proberen. Daarna betaal je maandelijks €9,99 of jaarlijks €49,99. Je kunt je abonnement altijd wijzigen of opzeggen. 

Beoordeel dit artikel: