Wat voor soorten printers zijn er? De verschillen

verschillende soorten printers
Share

Cardprinters

Er zijn printers die geschikt zijn voor zeer specifieke doeleinden. Een cardprinter is daar een goed voorbeeld van. Deze printers stellen jou in staat om je eigen passen of kaarten te maken en te drukken. Dat biedt veel mogelijkheden, zoals het maken van bezoekerspassen, toegangspassen, cadeaukaarten en naamkaarten. Het grote voordeel is dat je dan binnen zeer korte tijd dergelijke producten zelf kunt maken. Dat je dit niet hoeft uit te besteden bespaart erg veel tijd en geld.

Inkjet of laser?

Bij het vergelijken van elektronica zoals printers is de eerste vraag vaak ‘inkjet of laser?’. Die keuze is eigenlijk vooral gebaseerd op het doeleinde waarvoor je de printer nodig hebt. Inkjet printers staan namelijk bekend om hun goede afdrukkwaliteit en de mooie weergave van de kleuren, terwijl laserprinters vooral bekend staan om hun snelheid en hoge papiercapaciteit. Laserprinters zijn weer duurder in aanschaf, maar cartridges voor inkjet printers zijn een stuk duurder in aanschaf dan de toner cartridges van een laserprinter en ze gaan minder lang mee. Bepaal dus wat bij jouw situatie het beste past.

Wat ga je precies printen?

Het antwoord op de vraag: “welke printer is het best?”, hangt af van wat je precies gaat printen. De vraag is dus wat je precies gaat printen. Is dat eigenlijk alleen maar tekst in zwart-wit? Of tekst met kleurenafbeeldingen of zelfs alleen maar foto’s? Wil je alléén printen? Of ook kopiëren, scannen en faxen? Het is enorm zonde als je een printer koopt die onnodig veel functies heeft die je nooit gebruikt. Daar betaal je immers flink voor bij de aanschaf van het apparaat. De zoektocht wordt dus vooral minder ingewikkeld door vooraf te bepalen wat je precies gaat doen met de printer.

Er zijn dus printers die heel specifiek gericht zijn op één taak, maar je hebt ook echte alleskunners. Het is afhankelijk van jouw specifieke situatie welke het beste bij je past. Begin daarom dus met de vraag waar je de printer voor nodig hebt!

Beoordeel dit artikel: