Je woning ontruimen: zelf doen of uitbesteden?

Zelf woning ontruimen of uitbesteden
Share

Bijvoorbeeld een faillissement, een scheiding of een overlijden kunnen een aanleiding zijn om een woning te ontruimen. Dit betekent dat alle meubels en andere zaken uit het huis moeten worden gehaald. Dit kan natuurlijk een emotionele en ingrijpende zaak zijn en daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om hun huis te laten ontruimen door een professioneel bedrijf. Twijfel je of je zelf je woning gaat ontruimen of dit uitbesteedt? Een aantal tips op een rij.

De efficiëntie van je woning zelf ontruimen of uitbesteden

Het ontruimen van een huis is een flinke klus, want er staan veel spullen in een huis. Waar te beginnen? Als je je woning ontruiming uitbesteedt, dan kun je er zeker van zijn dat dit efficiënt gebeurt door ervaren personen. Uiteraard kun je vooraf met het bedrijf bepalen wat er wel en niet moet gebeuren en welke spullen je wel en niet in huis wilt houden. Zo verloopt de ontruiming van je woning soepel.

Je woning zelf ontruimen of uitbesteden: spullen in opslagruimte of opkopen?

Als je niet zeker weet wat je met de spullen uit de ontruimde woning wilt doen, dan kun je het natuurlijk zelf in een opslagruimte opslaan. Als je je woning door een professioneel bedrijf laat ontruimen, kan het echter ook anders. Zij kunnen dan zaken uit de inboedel, maar ook servies en kleding van je opkopen. Zo ben je van de spullen af die je niet meer wilt. Wil je de spullen opslaan maar kies je wel voor uitbesteding? Dan kun je in veel gevallen tegen een voordelig tarief de inboedel bij het bedrijf zelf laten opslaan.

Schoonmaken bij je woning zelf ontruimen of uitbesteden

Als de woning na ontruiming moet worden opgeleverd – bijvoorbeeld omdat het een huurhuis is of omdat het huis verkocht moet worden – is het wel zo fijn als het huis helemaal schoon is. Uiteraard kun je dit zelf doen, maar er zijn ook veel bedrijven die woningen ontruimen die na afloop van de ontruiming ook de woning volledig schoonmaken. Je kunt in veel gevallen kiezen voor een snelle schoonmaak waarbij de woning bezemschoon wordt achtergelaten of een volledige schoonmaak waarbij de woning van top tot teen wordt schoongemaakt.

De ontruiming van een woning is helaas in veel gevallen geen fijne zaak. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat je dit liever laat uitbesteden door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. 

Beoordeel dit artikel: