Voordelen en nadelen van een Sim Only abonnement

sim only abonnement vergelijken
Share

Nadelen van een sim only abonnement

Om te beginnen is een sim only abonnement alleen een simkaart waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten. Er zit dus geen telefoon bij. Het kopen van de nieuwste smartphone vraagt om een grote investering die je in één keer moet betalen. In tegenstelling tot een abonnement met telefoon, waar je gedurende het abonnement de telefoonkosten in delen terugbetaald.

Doordat je alleen betaalt voor bellen, sms’en en internet ben je een stuk goedkoper uit per maand. Vandaar dat providers de belkosten, het sms’en en het verbruik van data buiten je telefoonbundel een stuk duurder maken om deze kosten terug te verdienen. Om te voorkomen dat je telkens buiten je bundel zit en uiteindelijk een hoge rekening moet betalen, is het goed om van tevoren te bekijken hoeveel je ongeveer per maand verbruikt. Vergelijk sim only abonnementen bij verschillende providers om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Voordelen van een sim only abonnement

Heb je een tijdje terug een dure investering gedaan in een gloednieuwe smartphone en functioneert hij nog goed? Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun jij je oude smartphone behouden én kiezen voor nummerbehoud.

Een ander voordeel is dat vele providers gebruik maken van maandelijks opzegbaar of 24 maanden een extra laag tarief met daarna maandelijks opzegbaar. Ideaal als je tijdelijk een abonnement nodig hebt of als je sim only wilt uitproberen. Ook heb je ruime keus uit verschillende bundels, kun je zelf je bundel samenstellen en gedurende de periode uitbreiden als je te vaak buiten de bundel zit. Met andere woorden een erg flexibel abonnement aangepast op jouw wensen.

Het laatste voordeel is dat je geen kredietcontrole krijgt. Sinds 1 mei 2017 krijg je namelijk een registratie bij de BKR wanneer je een telefoonabonnement afsluit met een telefoon van 250 euro of meer. Deze regeling is ingesteld om te voorkomen dat consumenten meer kopen dan dat ze eigenlijk terug kunnen betalen. Door de registratie willen ze betalingsproblemen en schulden voorkomen.

Dus, een sim only is financieel gezien vele malen beter. Helpt dit artikel je met het kiezen van een sim only abonnement? Laat het mij weten met een comment hieronder en deel het op social media!

Beoordeel dit artikel: